AikansaKutakin 

01.08.2014

Yksi asia mitä monille aviopareille  tapahtuu on AVIOERO.  

Se hajottaa perheen, mutta en usko, että kukaan eroaa ilman syytä. Toiset voi erota herkemmin ja toiset taas katsovat loppuun asti. Toisille voi riittää pieni virhe ja toiset taas kestävät paljon vastoin käymisiä. 

Olkoon syy mikä tahansa, me kaikki olemme OIKEUTETTUJA onneen.

Avioerot ei usein ole helppoja ja jos kuviossa on lapsia mukana, se tekee siitä haastavampaa.  

Välillä toivoin, että tulisipa joku ja hakisi minut pois.

 Loppupelissä, kukaan muu ei minua voi auttaa kuin minä itse.  

itse työstin mielessä eroa miehestä, monta vuotta. Välillä oli toki suhteessa hyviä ajanjaksoja, eihän sitä muuten jaksa. pääsäntöisesti meillä suhdetta varjosti miehen alkoholismi ja sen tuomat ongelmat. 

Olut tölkin napsahdus ääni kuului usein, jo ennen auringon nousua. Töistä kotiin tullessa oli jo iso siideri pullo juotu kurkusta alas.

"Äidin hyvinvointi heijastuu lapsiin" 

Vaikka onnen saaminen voi vaatia kipeitä päätöksiä ja erossa olemista lapsista ja yhteisten ystävien menettämistä ja paljo muuta.. JOSKUS SE ON VAIN TEHTÄVÄ, JOTTA VOI ELÄÄ RAUHASSA.. 

minun kohdallani eron myötä, minusta tuli etä-äiti. se tie ei ole ollut helppo, mutta hengissä ollaan.  ajattelen monesti että jollain toisella menee vielä huonommin, että eihän tämä ole mitään. 

vaikka loppupeleissä olen ihan paskana, mutta kannan vastuuni päätöksestä. ehkä olisi helpompaa, jos exä ei olisi yrittänyt tuhota "vapauttani". 

LAPSET KUN MENEVÄT isälleen, siihen ei totu KOSKAAN. 

OSA MINUSTA  puuttuu, kun he eivät ole luonani. Moni voi ajatella, että miksi et muuta lähemmäksi heitä. blogia lukiessa, ehkä sinäkin ymmärrät miksi en.

Onneksi lapset kasvaa niin tämä löysässä hirressä roikkuminen loppuu aikanaan.

Lapsi kun on 12 vuotias häntä kuullaan soskussa, missä hän haluaa asua. 

Toinen lapsista halunnut kokoajan olla kanssani, mutta exä ei päästä. " se on sinun mielipide"  sanoi lapselle. 

Me "hieman" pelkäämme exää, joten sitä myötä paljon asioita jää totuuden alle.


Halasin ja sanoin kahdelle pienelle lapselleni laitoksella heti synnytyksen jälkeen! 

"kukaan ei tule viemään sinua minulta pois ikinä, äiti lupaa sen"


Miksi minä halusin erota? 

Syy oli Alkoholi ja tunteiden katoaminen omalta osalta. 

Henkinen väkivalta ja en varmasti itsekään osannut enää olla hyvä vaimo ja äiti. hermot kiristyivät pienistä asioista ja meillä oli paljon puhumattomuutta. 

en uskaltanut sanoa ajatuksia, koska yleensä se tuomittiin samantein huonoksi.

Parisuhde oli koetuksella monta vuotta. 

Silti toiselle ero tuli mukamas yllätyksenä.


Kävin monta vuotta terapiassa ja Avonilla juttelemassa Avon keskittyy nimenomaan alkoholi ongelmaan, henkiseen ja fyysiseen väkivaltaan.  Aloitin terapian toisen lapsen synnyttyä, tunsin kauan ihan kun katsoisin omaa elämääni ulkoapäin, en tunnistanut itseäni. Olin itkuinen ja väsynyt. elämä oli kuormittanut minut. soitin terveyskeskukseen varasin ajan flunssaan, koska pieni kylä en uskaltanut olla rehellinen ja kertoa oikeaa syytä, sillä tuttu hoitaja vastasi puhelimeen. kerroin vasta lääkärin huoneessa miksi olen tullut paikalle, lääkäri antoi lähetteen hoidon piiriin kaupunkiin, koska en halunnut pienelle kylälle vastaanotolle.

Kävin monta vuotta terapeutilla ja söin masennuslääkkeitä ne lihotti minut ja turrutti mieleni oli niistä varmasti apuakin. lääke annos nostettiin pikkuhiljaa todella vahvaksi. ymmärsin ajan kanssa, että se oli hyvä kun hakeuduin hoidon piiriin olin vähätellyt ongelmien suurutta.

terapeutti puhui minulle monesti avoniin menemistä, mutta kieltäydyin. Eihän minun ongelmat ole niin isoja, että minun pitää mennä sinne.  hän pyysi, että kerran kävisin ja jos en koe olevan siitä apua niin sitten et mene toista kertaa. 

AVON OLI JUURI SE MITÄ TARVITSIN! työntekija kenen kanssa puhuin oli niin hyvä, olen niin kiitollinen hänelle, kun osasi käsitellä minua sellaisena kun olen ja tuomaan minun vahvuudet esiin ja hyväksymään ongelmat. 

Olen tänä päivänäkin kiitollinen terapeutille, kun minut sinne patisti. 
 

Olin hoidon piirissä ja sain apua heiltä, mitä silloin tarvitsin kaikista eniten. He näkivät minun lävitse itse ongelmaan ja lopuksi hyväksyin sen itsekin. 

En puhunut ongelmista rehellisesti kenellekään, elimme niin sanottua kulissi liittoa. Meillä oli hienot autot, omakotitalo, järvenrannalla mökki, vene ja moottori ajoneuvoja. meillä oli hyvät työpaikat ja me myös matkustettiin paljon. 

millään ei materiaalilla ei ollut enää arvoa, kun päätin erota.

se on vain materiaalia tekeekö se jonkun onnelliseksi? varsinkin kun ei itse voi hyvin.

Häpeä, pettymys, totuus ja tulevaisuus pelotti.