Joulu ilman lapsia

23.11.2022
Ensimmäinen joulu ilman lapsia, meni myös ilman joulua. 

En käynyt juurikaan kaupungilla joulun alla, kun kävin kaupassa näin vain ihmisten stressin ja kiireen. Minulla ei ollut joulu stressiä eikä kiirettä kaupassa käydessä, oli ihan hauska katsoa ihmisten kiirettä joulun alla. Viikolla meinaa ahdistus hiipiä mieleen, kun joulu aika on monella yksinäistä ja myös itsellä.  Vaikka sitä yrittää olla vahvana ja ajatella että se vain yksi päivä muiden joukossa niin silti se meinaa kiusata  ja masentaa mieltä. 
Sitä miettii, että pyytäisipä joku edes jouluna syömään, kun ei itse kehtaa itseään kylään tyrkyttää. 

Aattona katsoin ohjelmia ja söin mozzarella pakaste pizzan, olin vain kotona. Aamulla nousi tunteet pintaan, kun en ole lasten kanssa  ja mietin mitä ne tekee pitkin päivää, mutta ei ollut vaihtoehtoa kun viettää "vapaa" päivää kotona.

Olen nuoruudessani viettänyt yhden joulun yksin. Söin aamupalaksi juustoa olohuoneen lattialla, olin isosiskon asunnossa he eivät itse olleet kotona. En muista missä minun vanhemmat oli, mutta ei sillä ole merkitystä.  Näin toisen siskoni ja mentiin hänen poikaystävän perheen luokse katsomaan joulupukkia ja kun muut saivat lahjoa, kikattelimme siskon kans taustalla, koska tilanne oli todella korni. Talossa jossa olimme oli myös yksi tyttö joka kiusasi minua yläasteella, se ei tuntunut kivalta varmasti kummastakaan olla samassa talossa, ahdistavaa.  Joulu meni nopeasti, hyvä niin. 

En ole joulu ihmisiä, niin se varmaan myös helpottaa joulun viettoa yksin, vaikka lapsille haluaa luoda ihania muistoja.  Juhlimme loppuvuoden juhlana. 

Lapset on minulla aina joka toinen joulu mikä on yleistä ero perheissä, että kumpikin saa viettää jouluja lasten kanssa. 

Seuraavana jouluna, kun lapset oli isällään joulun olin tonttuna. Kaveri teki miehensä kanssa keikkoja joulupukkina ja tonttuna. Olin kaverin isälle kuskina ja tonttuna. Ahdistavinta oli nähdä onnelliset perheet ja suvut yhdessä lämpöisessä kodissa, missä rakkaus tuli ovella jo vastaan. Tonttuilu oli kuitenkin niin kivaa, että teen sitä joka joulu osan päivästä. mukavasti menee päivä ja ei tule mietittyä lapsia liika. Tonttuna pitää olla reipas ja iloinen (tonttu tohelo) Markkinoin keikat ja kirjoitan pukille reitit ylös valmiiksi aika järjestykseen jo hyvissä ajoin. aatto aamuna valmistaudumme tulevaan päivään. Ihmisten ilo ja raha palkitsee, saadaan vielä hyvät loma rahat lasten kanssa. 

Ei ole enää väliä minä päivänä joulun viettää, tänä vuonna vietämme sen uutena vuotena. 

Ensimmäinen joulu lasten kanssa oli ikimuistoinen. Silloin olin eron jälkeen vähävarainen ja sain muutamat joululahjat lapsille kunnalta, jokin keräys homma se oli mikä on yleinen jokaisella paikkakunnalla. Yhdet toivotut Lahjat sain lapsille hommattua itse. 

Olen aina antanut lasten saada kolme toive lahjaa ja kaikki muu on extraa, joten vähäinen lahjojen määrä ei harmittanut ketään. 

Lasten ilon kiljahdus aattona " tämä on paras joulu ikinä"  se sai minut onnelliseksi ja olin onnistunut tekemään pienellä budjetilla hyvän joulun. 


Joulu ei muutenkaan ole minun lempi juhlia ja vielä vähemmän sen jälkeen kun exä soitti poliisit meille jouluna (oman kirjoittanut siitä oman kertomuksen)