selviytymis keinoja ja oivalluksia

11.07.2023

Olen ihminen, joka miettii todella paljon. Ajatukset ei ole kovin järkeviä aina ja ne menee moneen mitta suhteeseen, mutta olen jotenkin oppinut elämään pääni kanssa. Ajattelen asiat monelta puolelta ja mietin tilanteita, miten ne voisi mennä. Miettiminen on joskus raskastakin, mutta zemppaan myös itseäni paljon pärjätäkseni tässä elämässä, kuka muu se tekisi jos en minä itse. En tiedä miksi, mutta olen aina ollut se ihminen joka jää loppupelissä yksin ja kaikkien ulkopuolelle, jota ei kutsuta juhliin tai mihinkään. teenkö sen itse? vai olenko vain luonteeltani sellainen, että minua ei voi pyytää...  

Mikä saa minun itsetunnon pysymään kasassa tai edes hieman hyvänä, on työ ja projektit mitä saan omassa työssäni toteuttaa. Yrittämisen tuoma vapaus ja siinä onnistuminen saa pidettyä minun itsetunnon hyvänä.

Vaikka olen saanut kuulla läheisiltä nykyisestä yritystoiminnastani, onko siinä mitään järkeä?

Tuleeko siitä mitään ja muuta paskaa kuullut, vaikka sanat satuttaa ja mietityttää ja on vaikuttanut jossain vaiheessa myös työn tekemiseen, koska ajattelin olevani paska ja ammattini on paska ja yritystoimintani, mutta miksi olen joka viikko saanut mennä tekemään töitä, miksi asiakkaat laittavat viestiä ja facebookissa joku kyselee niin minun nimi ilmaantuu usein, jos asiakkaita ei olisi sit voi sanoa että yritys ideani on huono. välillä negatiiviset puheet ovat saanut minut, jopa vähentämään töitä paljon, koska meni motivaatio tehdä töitä kukaan ai kannustanut tai tukiverkostoa ollut jotta olisin voinut tehdä. 

nyt rakennan uutta yritys ´toimintaa, jotta ei tarvitse olla niin paljon keikoilla vaan tehdä myös paljon etänä-kotona. jolloin samalla pystyn hoitamaan pienet lapset ja kodin uudessa liitossa.  

Yrittäminen pienten lapsen äitinä on palkitsevaa ja rankkaa. keikat on minulle omaa aikaa asiakkaan luokse ajaminen, autossa istuminen yksin on parasta mitä tiedän kiireisen arjen keskellä.  Asiakas kohtaaminen ja hänelle palvelun tekeminen saa minut tuntemaan usein itseni hyväksi. 

Parisuhde on välillä kovilla, kun ei molemmat samaa aikaa kotona juurikaan ja treffeilläkin olemme viimeksi käynyt 4 vuotta sitten, olen jo luovuttanut sen suhteen vaikka haaveilen edes yhdestä aamusta jossa saisin nukkua ja herätä ilman pikkuisia lapsia. 

Tiedän myös, että tämä aika menee nopeasti ja lapset ovat hetken aikaa pieniä. senkin takia on tärkeää minulle, että on työkeikat ne minun omaa aikaa.  

Miten parisuhde pysyy pystyssä, jos ei vietä puolison kanssa yhteistä aikaa? Aluksi tunsin vihaa ja katkeruutta siitä että emme enää näe toisia ja kun näemme tulee äkkiä väärin ymmärretyksi, kun pikakelauksella lasten huutaessa taustalla yrität puhua puolison kanssa, me laitetaan paljon viestejä toisille.

olemmeko virtuaali suhteessa?

 kiireisimmän perhe arjen yli. Monilla perheillä sama tilanne ja monet eroaa sen takia, kun yhteinen aika menee ja yhteinen sävel arjessa muuttaa muotoaan. yritän kääntää positiiviseksi ajatukset, yritän keksiä keinot pärjätä arjessa vaikka molemmat vanhemmat olemme yrittäjiä ja toinen on paljon pois kotoa työn puolesta.

oivalsin eräänä päivänä, kun vietimme treffi illan kotona, jotain siis kuitenkin meilläkin on. pitää muistaa yrittää huomioida toinen vaikka kiire vie mennessään.  Parisuhdetta pitää hoitaa, miten elämän tilanne antaa myöten. Me teimme nykyisen puolison kanssa paljon asioita, ennen kuin saimme lapsia. Lapsien myötä se tiimi, on hieman kaukana toisesta. Se mitä saimme kokea yhdessä ennen lapsia, ne positiiviset muistot, pitää meidän tiimin yhdessä näiden ruuhkavuosien yli, rakkaus pohjalla on niin vahva. Vaikka elämän arki ottaa koville, se side minkä rakensimme toisiimme, on niin vahva ja on ihana muistella menneitä, kun olimme kahden. viedä ajatukset niihin, kun nyky hetki on hieman erinlaista. Ruuhka vuosiksi sanovat ja onhan tämä äiteys hyvinkin erinlaista, melkein 40 vuotiaana kun 20 vuotiaana. 

Olen ehkä hieman intovertti ja tykkään touhuta paljon yksin, olen huomannut että menneisyys seuraa mukana ja sen aikaiset kokemukset on tehnyt minusta mitä olen.